Stenabo verdeelde sluiswand in 12 stukken voor Havenbedrijf Antwerpen

Stenabo verdeelde sluiswand in 12 stukken voor Havenbedrijf Antwerpen

Chemische verankering berendrechtsluis

Voor de herstellingswerken aan de Berendrechtsluis zaagde Stenabo de beschadigde betonwand in stukken om die zo gemakkelijker weg te kunnen halen.

In december 2019 raakte de sluiswand beschadigd en deze kon onmogelijk in één geheel weggehaald worden. Hiervoor deed men beroep op Stenabo. Hun medewerkers verdeelden de grote betonnen sluiswand van 16 op 7 meter in 12 kleinere delen met een kabelzaagmachine. Een kabelzaagmachine heeft een stalen kabel belegd met synthetische diamanten. Die kabel wordt door een voorgeboord gat in het beton gehaald en vervolgens wordt de kabel opgespannen. Wanneer de machine start, trekt deze de kabel als het ware door het beton. Sommige delen hadden nog steeds een gewicht van maar liefst 34 ton. Een kraan van 280 ton tilde de blokken op en legde ze op een ponton in het water.

Naast de betonboringen en de zaagwerken voerde het Stenabo team ook de chemische verankeringen uit. Chemische verankeringen waren nodig om nieuwe betonwapening in de zijwanden en de vloer te plaatsen. “Geen alledaags project, zeker niet gezien de tijdsdruk en de strakke deadline”, volgens Raoul Nabarro, project manager bij Stenabo. Stenabo werkte 10 dagen lang en 24 op 24 uur in shiften aan deze uitzonderlijke boor- en zaagopdracht. Het was een interessant en uitdagend project waar de samenwerking heel vlot verliep, werken aan een sluis is nu eenmaal een unieke ervaring.

Stenabo voerde voor de Berendrechtsluis alle nodige voorbereidingswerken uit. Door snel en foutloos te werken, konden de werken erna ook zeer vlot verlopen.

Ben jij op zoek naar een onderaannemer voor de renovatie aan je kaaimuur of moet er een sluiswand hersteld worden? Dienen er betonboringen te gebeuren of zoek je een partner die ervaren is met kabelzagen en chemische verankeringen? Contacteer dan Stenabo en wij zorgen ervoor dat jouw project op tijd en succesvol is opgeleverd.

Wil je meer weten over deze realisatie? Lees hier alle details.

Meer info nodig?

Vertrouw op ons team van experts met vakkennis die niets minder dan kwaliteit afleveren, en dat terwijl ze uiterst veilig tewerk gaan. Bovendien kunnen onze teams zeer snel ter plaatse zijn. Neem contact op om een afspraak te maken.

WordPress Video Lightbox