Vernieuwen Tunneldak Schumantunnel Brussel - Stenabo - Betonboringen

Vernieuwen Tunneldak Schumantunnel Brussel

Het dak van de Schumantunnel – een uit de kluiten gewassen spoorwegtunnel van 970 meter lang die dwars door Brussel loopt – was toe aan een grondige renovatie. Er moest door ons 350 meter gezaagd worden met een vloerzaag en er moesten maar liefst 150 gaten geboord worden om de dakwerken te faciliteren. Om de hinder voor het treinverkeer zoveel mogelijk te beperken, moesten de werken voor zaterdag 9 uur ‘s ochtends zijn afgerond. Dit betekende dus nachtwerk in het weekend, maar dat is geen enkel probleem voor Stenabo’s gemotiveerde vakmensen. Om dit huzarenstukje tot een goed einde te brengen, kwam Stenabo ter plaatse met verschillende vloerzaagmachines en hebben we verschillende boorploegen aan het werk gezet. Zo konden we de gezaagde stukken per kraan aanpakken en verplaatsen. Stenabo bracht ook een stroomgroep 60 KvA ter plaatse om alles vlot te laten verlopen.

De sloopwerken werden tijdig afgerond zodat men zonder problemen kon starten met het plaatsen van het nieuwe dak.

Nood aan een bedrijf dat bereid en in staat is om complexe sloopwerken op nachtelijke uren in het weekend uit te voeren? Neem dan contact op met Stenabo!

 

Meer info nodig?

Vertrouw op ons team van experts met vakkennis die niets minder dan kwaliteit afleveren, en dat terwijl ze uiterst veilig tewerk gaan. Bovendien kunnen onze teams zeer snel ter plaatse zijn. Neem contact op om een afspraak te maken.

WordPress Video Lightbox