De Batteliek (Mechelen) herbestemmen van kerk tot micro-brouwerij

De Batteliek (Mechelen) herbestemmen van kerk tot micro-brouwerij

Voor een renovatie aan een kerk moesten er negen raam- en deuropeningen gemaakt worden onder bestaande arduinen raamdorpels die niet beschadigd mochten worden worden. Verder werden er twee poortopeningen gemaakt en twee deuropeningen verbreed binnenin. De dikte van de muren bedroeg 60 cm, deze bestond uit baksteen. Daarnaast voerden wij ook diverse betonboringen uit tot diameter 650 op hoogte (3,5m) voor ventilatie.

Om na de werken mooie, rechte wanden over te houden, werden de muren eerst doorgezaagd door middel van onze wandzaagmachine. Mochten we meteen zijn beginnen schieten, zoals traditioneel gesloopt wordt, dan had het resultaat ruwer geweest en hadden er mogelijks scheuren en/of breuken ontstaan aan de verouderde structuur van het gebouw.

Door eerst te zagen, wordt het weg te nemen deel losgemaakt van de rest van het gebouw. Vervolgens kunnen we starten met de afbraakwerken door middel van onze slooprobot. Deze werkt volledig elektrisch en is in staat om smalle doorgangen te passeren. Deze kan een hamer van 140 kg aan, wat gelijkaardig is aan een kraan van 1,9 ton. Onze slooprobot weegt echter 800 kg minder (inclusief hamer).

Het puin werd afgevoerd naar de container met onze kleine compactlader.

Door ons uitgebreid machinepark kon Stenabo hier een totaaloplossing aanbieden aan de klant, van secure wandzaagwerken tot het afvoeren van het puin.

Ben jij op zoek naar een onderaannemer voor het herbestemmen van een (oud) gebouw? Dienen er raam- en deuropeningen gemaakt te worden en heeft u liefst dat dat strak en met oog voor detail gebeurd? Contacteer dan Stenabo en wij zorgen ervoor dat jouw project op tijd en succesvol is opgeleverd.

Wil je meer weten over deze realisatie. Lees hier alle details.

Meer info nodig?

Vertrouw op ons team van experts met vakkennis die niets minder dan kwaliteit afleveren, en dat terwijl ze uiterst veilig tewerk gaan. Bovendien kunnen onze teams zeer snel ter plaatse zijn. Neem contact op om een afspraak te maken.

WordPress Video Lightbox